Image: 661 Gretland Nils Vik 0712 521 2 3 4

Cabin Engø

Tjøme, Norway

Positioned on the highest point of a hillside with magnificent ocean views, this family summer house has a calm outdoor area despite its exposure to the coastal climate. The L-shaped plan forms an atrium at the rear, which has access to a path through a dense forest. Four guest bedrooms occupy the east wing, while the main social zone and the master bedroom form the south wing. Connected by an external corridor, the wings are designed to be used independently or expanded to accommodate guests.

The construction principle of the building allows a generous permeable interior to maximise the views. The use of white concrete with titanium panels gives the house a unique appearance meant to withstand time. The oak panels - used in the doors, interior walls and wardrobes - have the same panel dimensions as the concrete form work used in the construction of the exterior walls, which help to tie the elements together.

Image: Section 01
Image: 661 Gretland Nils Vik 0712 511 2 3 cropped
Image: 661 Gretland Nils Vik 0712 379
Image: Plan 03
Image: 02s
Image: 661 Engø BW extended
Image: 661 Gretland Nils Vik 0712 377 38 cropped

Category: Cabins

Location: Tjøme, Norway

Size: 124.5 m²

Year: 661

Credits:

Photography by Nils Vik

Sadly, for the moment this webpage can not be seen in Internet Explorer. Please use another browser such as Chrome, Edge, Firefox or Safari.